Pilihan Raya Umum ke-14


Pilihan Raya Umum

photo_2018-05-02_12-10-06

 Pengenalan

Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong telah mengistiharkan pembubaran Parlimen Penggal Ke-13 pada 17 April 2018 dan diikuti oleh pemakluman rasmi oleh speaker Dewan Rakyat berhubung dengan Pembubaran Parlimen Penggal Ke-13 serta Speaker-Speaker Dewan Undangan Negeri(DUN) bagi semua Negeri dan DUN-DUN bagi semua Negeri.Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia(SPR) telah menetapkan tarikh-tarikh berikut;

 1. Tarikh Keluar Writ          =   11  April 2018
 2. Hari Penamaan Calon     =   28  April 2018
 3. Hari Mengundi Awal       =    5   Mei 2018
 4. Hari Mengundi                 =    9   Mei 2018

Syarikat KLEZCAR mengucapkan selamat mengundi kepada semua pengundi yang layak dan telahpun mendaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia(SPR) agar memberikan pangkah diatas kertas terhadap parti yang disokong.Diharap segala perjalanan proses mengundi di hari tersebut berada dalam keadaan yang lancar tanpa dicemari sebarang provokasi dan rusuhan.Berikan undian anda yang dilakukan hanya 5 tahun sekali kepada parti pilihan anda kerana setiap undian akan menentukan masa depan negara mengikut acuan pemerintah yang dipilih.

Kami dari pihak KLEZCAR juga mengharapkan semua pengundi dapat menjalankan tanggungjawab sebagai pengundi pada hari tersebut dengan memberikan promosi PRU kepada semua pelanggan kami iaitu hanya mengeluarkan RM 1 untuk sewaan kereta (mengikut terma dan syarat ditetapkan).Dimana hari Rabu menjadi hari penentu bagi sesebuah parti untuk memerintah negara,ramai dari kita tidak mempunyai masa atau kesempatan untuk menyediakan sebuah kereta supaya berada dalam keadaan terbaik bagi mengelak sebarang perkara yang tidak diingini ketika dalam perjalanan.Sewalah kereta dari syarikat kami yang memberikan kereta dalam keadaan bersih,wangi dan servis sentiasa terjaga yang secara tidak langsung mengurangkan kerisauan semasa memandu kenderaan.

Hari Rabu bersejarah ini, akan dijangkakan seramai 14,940,620 orang pemilih berdaftar akan mengundi dan kebanyakkan daripada jumlah ini adalah pengundi muda ataupun pertama kali mengundi.Disini juga kami ingin mengambil kesempatan  menunjukkan cara-cara mengundi yang perlu dipatuhi agar tidak terpinga-pinga di masa hari pengundian.Saya sertakan apa yang anda perlu lakukan dihari tersebut dibawah.

Cara-cara melakukan pengundian semasa hari pilihan raya

 1. Masuk apabila dibenarkan oleh polis yang mengawal pintu masuk
 2. Serahkah MyKad atau dokumen pengenalan dan slip semakan kepada kerani pengundian pertama. Tunjukkan tangan untuk diperiksa dan dipastikan tiada calitan dakwat kekal pada jari.
 3. Bergerak ke hadapan kerani pengundian kedua. Letakkan tangan di atas pad dakwat kekal untuk calitan jari dan tunggu nama anda dipanggil.
 4. Selepas jari ditandakan dengan dakwat kekal dan sebelum kertas undi dikeluarkan, kerani pengundian pertama akan membuat tanda pada nombor dan nama anda dalam buku daftar pemilih.
 5. Maju ke petak undi dan tandakan X pada ruang calon dalam kertas undi anda. Pilih satu calon sahaja.
 6. Masukkan kertas undi ke dalam peti undi masing-masing untuk Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen.
 7. Keluar segera dari tempat undi.

Promosi KLEZCAR kepada pengundi Malaysia

Pemberian promosi PRU-14 diberikan kepada semua pelanggan KLEZCAR bagi memberi peluang rakyat Malaysia keluar mengundi di hari PRU.Tawaran RM 1 sehari menghapuskan segala alasan  untuk tidak pergi mengundi seperti alasan tiada kenderaan pergi mengundi,sewa kereta terlalu mahal,takut kereta rosak ditengah jalan dan kenderaan tidak dapat memuatkan satu keluarga.Promosi PRU-14 ini dapat dingunakan untuk menyewa semua kereta di bawah naugan syarikat KLEZCAR, sama ada bagi sewaan kereta ekonomi seperti Myvi dan Bezza sehingga kereta mewah seperti Vellfire dan Alphard.

Syarat-syarat mendapatkan promosi PRU14 adalah seperti di bawah;

 1. Minima sewaan kereta adalah 2 hari termasuk dihari PRU.
 2. Promosi harga RM 1 ringgit hanya diberikan untuk 9 Mei 2018(Rabu)sahaja.
 3. Boleh menyewa mana-mana jenis kereta sama ada jenis ekonomi hingga mewah yang berada di bawah naungan Syarikat KLEZCAR.
 4. Tempahan hanya boleh dilakukan melalui website KLEZCAR sahaja di www.klezcar.com
 5. Kereta boleh diambil dan dipulangkan diantara 7 Mei 2018 hingga 13 Mei 2018 sahaja.
 6. Sistem di website KLEZCAR akan automatik memberi harga promosi PRU apabila menempah kereta dalam tempoh promosi PRU.

-Contoh yang saya dapat berikan  seperti Adam(contoh nama) ingin menyewa kereta Myvi 1.3(A) pada 9.00am(8 Mei 2018) dan hantar kembali pada 9.00am(10 Mei 2018) iaitu bersamaan 2 hari.

-Sehari dikira 24 jam,jadi dari 9.00am hingga 9.00am hari ketiga bersamaan 2 hari.

-Adam membuat tempahan kereta pada 4 Mei 2018 di website KLEZCAR(Klik Disini) untuk hari Rabu(8 Mei  2018) hingga Khamis(9 Mei 2018).

-Harga pada 8 Mei 2018 ialah RM 130.00 dan 9 Mei 2018 ialah RM1.00.Sewaan kereta untuk 2 hari adalah RM 131.00(sebelum GST).

Pengiraan;

   Jumlah Perlu Dibayar      = RM 1.00(Hari Undi) + RM 130.00(Hari Biasa)

                                                            = RM 131.00 sahaja(belum dimasukkan pengiraan GST)

Screenshot (132)

 

Screenshot (131)

Membuat Tempahan Kereta

Tempahan kereta untuk PRU-14 hanya dapat dilakukan melalui website KLEZCAR(Klik Sini) sahaja.Tidak dapat dilakukan jika melalui panggilan atau ke cawangan KLEZCAR.Minima 2 hari sewaan dan kereta boleh diambil bermula 8 Mei 2018 .

 

 

image undian 3

 

image undi raya5

 

photo_2018-04-24_21-42-28

EAZY CARD & FEEDBACK KLIK SINI

Artikel Lain Yang Menarik:

  1. Eazy Point

  2. Eazy Rabu

  3. Eazy 15%

  4. Eazy Birthday

  5. Super Sunday

  6. How To Check Point

  7. Eazy Card-Tentang Kad Dan Segala Persoalan

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *